Vlaganje sadja
Vlaganje sadja
Kako se polnijo police naše shrambe? Bolj ali manj uspešno? Ne recite, da tega ne znate.
Kako se polnijo police naše shrambe? Bolj ali manj uspešno? Ne recite, da tega ne znate. Če znate pripraviti jabolčno čežano, zmorete vse. Da ni časa? No, nekaj časa bomo res porabili. A če se bomo oskrbeli z res kakovostnimi sestavinami, upoštevali osnovna pravila higiene, se bodo naši shranki držali vse leto ali še dlje. In ponje ne bo treba v trgovino. Ne, kar med police domače shrambe bomo zavili.
Marmelade ne sodijo le na kruh. Z njimi popestrimo pudinge, jogurt, z mešanico skute in kisle smetane pripravimo domač »fruchtzwerge« ali pa jih jemo kar tako, na žlico. Če za kosilo pripravimo svaljke ali štruklje, je marelična ali češpljeva/slivova marmelada odlična in priročna priloga. K sreči marmelade, ki jih kuhamo danes, niso tako sladke, kot so bile včasih, ko je veljalo, da se bo pokvarila, če ne bo dovolj sladkorja. S pomočjo želirnih sredstev gre vse hit...