Vsak teden nova dieta
Vsak teden nova dieta
Do kolikšne mere velja, da smo to, kar zaužijemo
Kdo natančno ve, kakšna bi bila najboljša prehrana za nas? Vsak človek je enkraten tudi v tem smislu. Na nekem srečanju je profesor na eni od fakultet, ki se ukvarja tudi s prehrano, na primeru povedal, kako smo si različni. To je lahko potrdil tudi z gensko analizo. Iz analize je bilo razvidno, zakaj sam ne mara kave in zakaj jo žena obožuje. Zanj je analiza pokazala, da nima ustreznega gena ali sklopa genov, ki sodelujejo pri presnovi kave. Zato mu je telo samo »govorilo«, da kava zanj ni dobra. Pri ženi je bilo ravno obrnjeno. Kavo je zelo dobro presnavljala, zato jo je tudi z užitkom pila.
Živa in mrtva hrana
Največji problem sodobne prehrane je, da večinoma jemo mrtvo hrano. To je vsa hrana, ki je industrijsko obdelana. Tudi če je izvorna surovina pridelana ekološko, jo lahko v postopku obdelave povsem uničimo. Ni daleč od resnice trditev, da čim daljši...