Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šparglji – sezonska zelenjava

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 05. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2013 / 12:38

Šparglji – sezonska zelenjava

Imate šparglje z vrta? Ne? Imate prostor? Le posadite jih. 40 cm globoko; da jih boste čez tri leta lahko začeli rezati. Do takrat pa jih pridno kupujte in se navdušujte nad to izrazito sezonsko zelenjavo.
Imate šparglje z vrta? Ne? Imate prostor? Le posadite jih. 40 cm globoko; da jih boste čez tri leta lahko začeli rezati. Do takrat pa jih pridno kupujte in se navdušujte nad to izrazito sezonsko zelenjavo. Zadnje čase kroži spletna pošta, ki nas opozarja, da redno uživanje špargljeve kaše varuje pred nastankom rakavih obolenj in celo znižuje število rakavih celic. Šparglji so vsekakor nekaj posebnega. Poskusite jih v tokratnih zelo preprostih, a malce drugačnih jedeh.



ŠPARGLJEVA PITA
maslo za pekač
1 plast listnatega testa
20 špargljevih poganjkov
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 jajci
200 g sirnega namaza ali kisle smetane
kajenski poper
1 žlica lanenega semena

Okrogel pekač za pite premažemo z maslom. Listnato testo razvaljamo na debelino 3 mm. Šparglje razporedimo po pekaču tako, da so konice obrnjene proti obodu.

Jajci penasto stepemo in vmešamo sirni namaz. Ko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh