Šparglji – sezonska zelenjava
Šparglji – sezonska zelenjava
Imate šparglje z vrta? Ne? Imate prostor? Le posadite jih. 40 cm globoko; da jih boste čez tri leta lahko začeli rezati. Do takrat pa jih pridno kupujte in se navdušujte nad to izrazito sezonsko zelenjavo.
Imate šparglje z vrta? Ne? Imate prostor? Le posadite jih. 40 cm globoko; da jih boste čez tri leta lahko začeli rezati. Do takrat pa jih pridno kupujte in se navdušujte nad to izrazito sezonsko zelenjavo. Zadnje čase kroži spletna pošta, ki nas opozarja, da redno uživanje špargljeve kaše varuje pred nastankom rakavih obolenj in celo znižuje število rakavih celic. Šparglji so vsekakor nekaj posebnega. Poskusite jih v tokratnih zelo preprostih, a malce drugačnih jedeh.
ŠPARGLJEVA PITA
maslo za pekač
1 plast listnatega testa
20 špargljevih poganjkov
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 jajci
200 g sirnega namaza ali kisle smetane
kajenski poper
1 žlica lanenega semena
Okrogel pekač za pite premažemo z maslom. Listnato testo razvaljamo na debelino 3 mm. Šparglje razporedimo po pekaču tako, da so konice obrnjene proti obodu.
Jajci penasto stepemo in vmešamo sirni namaz. Ko...
ŠPARGLJEVA PITA
maslo za pekač
1 plast listnatega testa
20 špargljevih poganjkov
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 jajci
200 g sirnega namaza ali kisle smetane
kajenski poper
1 žlica lanenega semena
Okrogel pekač za pite premažemo z maslom. Listnato testo razvaljamo na debelino 3 mm. Šparglje razporedimo po pekaču tako, da so konice obrnjene proti obodu.
Jajci penasto stepemo in vmešamo sirni namaz. Ko...