Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Florjanovo na Slovenskem 2013

Objava: 25. 05. 2013 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2013 / 11:45

Florjanovo na Slovenskem 2013

Natanko 1709 let je že minilo od mučeniške smrti častnika, ker ni hotel priseči pred rimskimi bogovi in tako zatajiti svoje vere v Kristusa. Mučili so ga, s kamni potolkli ter kristjane preganjali. Več kot 172 let ga gasilci častijo kot zavetnika svojega dela. Objavljamo nekaj kratkih utrinkov Florjanove nedelje po naših župnijah.

Natanko 1709 let je že minilo od mučeniške smrti častnika, ker ni hotel priseči pred rimskimi bogovi in tako zatajiti svoje vere v Kristusa. Mučili so ga, s kamni potolkli ter kristjane preganjali. Več kot 172 let ga gasilci častijo kot zavetnika svojega dela. Objavljamo nekaj kratkih utrinkov Florjanove nedelje po naših župnijah. Uredil: I. V.



Sveta Gora:




Že šesto leto zapored smo ob godu sv. Florijana gasilci severnoprimorske regije poromali na Sveto Goro, da se zahvalimo Bogu, svetogorski Kraljici in svojemu zavetniku zlasti za uspešno posredovanje v lanskem velikem požaru, ki je zajel pobočje pod frančiškanskim samostanom in Marijino baziliko na Sveti Gori.

Mašo je daroval up. škof Metod Pirih ob somaševanju vojaškega kurata in gasilca Milana Preglja in predstojnika svetogorskih frančiškanov p. Bogdana Knavsa. Letos je gasilski ešalon s številnimi prapori vodil regijski poveljnik Ma...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh