Štirje izdelki – ena peka
Štirje izdelki – ena peka
Vsakič, ko pečem kruh, naredim še mufine, saj tako izkoristim toploto pečice. Skoraj vedno porabim nekaj testa za žemljice. Zadnjič sem ugotovila, da imajo domači radi čebulni hruh. A ne vsi. Od večerje je ostalo še nekaj ajdove kaše. Med pletjem vrta sem našla divji por. Vse do sedaj našteto se je zgodilo v enem dnevu preproste peke.
PIRIN KRUH, ČEBULNI KRUH, KRUH Z AJDOVO KAŠO IN DIVJIM POROM
1 kg pirine črne ali pol bele in pol polnozrnate moke, lahko tudi pšenične
1 kocka kvasa (42 g) ali 2 vrečki suhega
2 žlički soli
6 – 7 dl mlačne vode
4 žlice olja za testo
2 srednje veliki čebuli
2 žlici oljčnega olja za praženje čebule
1 skodelica ajdove kaše
1 divji por, mlada čebula ali malo vrtnega pora
2 zvrhani žlici kisle smetane
Dve tretjini moke stresemo v skledo za mešanje. Kvasca nam ni treba pripravljati, razen če smo tako navajeni. Sicer pa kvas nadrobimo in po...