Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Štirje izdelki – ena peka

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 05. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.05.2013 / 12:32

Štirje izdelki – ena peka

Vsakič, ko pečem kruh, naredim še mufine, saj tako izkoristim toploto pečice. Skoraj vedno porabim nekaj testa za žemljice.

Vsakič, ko pečem kruh, naredim še mufine, saj tako izkoristim toploto pečice. Skoraj vedno porabim nekaj testa za žemljice. Zadnjič sem ugotovila, da imajo domači radi čebulni hruh. A ne vsi. Od večerje je ostalo še nekaj ajdove kaše. Med pletjem vrta sem našla divji por. Vse do sedaj našteto se je zgodilo v enem dnevu preproste peke.



PIRIN KRUH, ČEBULNI KRUH, KRUH Z AJDOVO KAŠO IN DIVJIM POROM
1 kg pirine črne ali pol bele in pol polnozrnate moke, lahko tudi pšenične
1 kocka kvasa (42 g) ali 2 vrečki suhega
2 žlički soli
6 7 dl mlačne vode
4 žlice olja za testo
2 srednje veliki čebuli
2 žlici oljčnega olja za praženje čebule
1 skodelica ajdove kaše
1 divji por, mlada čebula ali malo vrtnega pora
2 zvrhani žlici kisle smetane

Dve tretjini moke stresemo v skledo za mešanje. Kvasca nam ni treba pripravljati, razen če smo tako navajeni. Sicer pa kvas nadrobimo in po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh