Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubiti ni zastarelo

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 12. 01. 2013 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2013 / 12:36

Ljubiti ni zastarelo

V javnem prostoru je ob koncu leta 2012 bolj kot sicer odmevala beseda »domoljubje«. Kako na domoljubje gleda moralni teolog dr. ANDREJ M. POZNIČ, avtor prispevka o narodu in narodnosti v Leksikonu krščanske etike?
Kaj nam povedo polemike o (ne)potrebnem domoljubju?

V javnem prostoru je ob koncu leta 2012 bolj kot sicer odmevala beseda »domoljubje«. Polemične razprave je sprožil prvi festival domoljubnih pesmi v Kočevju, ki so ga levičarski mnenjski voditelji sprejeli na (cinični) nož. Tudi proslava ob prazniku samostojnosti in enotnosti je ni odnesla bolje – njen avtor, pesnik in igralec Tone Kuntner, je moral prav zaradi domoljubne naravnanosti dogodka požreti marsikatero pikro na svoj račun. Kako na domoljubje gleda moralni teolog dr. ANDREJ M. POZNIČ, avtor prispevka o narodu in narodnosti v Leksikonu krščanske etike?



Če si dovolim za začetek osebno vprašanje: kakšen je, tudi v luči dejstva, da ste živeli v Argentini, zdaj pa v Sloveniji, vaš odnos do »očetnjave«?

Ljubim jo! Na nek način sem »zastrupljen z ljubeznijo«. Ne morem drugače. Ljubim Argentino in Slovenijo, ker sta me vzgaja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh