Bučno olje - zeleno zlato polnega okusa
Bučno olje - zeleno zlato polnega okusa
ODPRTI SENDVIČ Z BUČNIM OLJEM IN KISLO REPO
4 večji kosi ali 8 manjših kosov kruha
1 večji ali dva majhna stroka česna
skodelica presne kisle repe
pol skodelice skute, masla ali sirnega namaza ali rezine prekajenega tofuja
pol skodelice poganjkov lucerne (alfa alfa)
nekaj orehovih jedrc
4 žlice bučnega olja
Kruh po želji popečemo in podrgnemo s prerezanim strokom česna in premažemo z maslom ali pa ga narežemo in namažemo s skuto, sir-inim namazom ali prekrijemo z rezino prekajenega tofuja. Po rezinah kruha porazdelimo poganjke lucerne,
prelijemo s kislo repo, potresemo z orehi, tankimi rezinami česna in dekorativno prelijemo z bučnim oljem. Postrežemo kot predjed ali lahko večerjo. Če nam prebava kisle repe dela preglavice, pomaga, če jo potresemo s kuminovimi semeni.
Opomba: S presno kislo repo, orehi in bučnim oljem lahko pripravimo oku...
4 večji kosi ali 8 manjših kosov kruha
1 večji ali dva majhna stroka česna
skodelica presne kisle repe
pol skodelice skute, masla ali sirnega namaza ali rezine prekajenega tofuja
pol skodelice poganjkov lucerne (alfa alfa)
nekaj orehovih jedrc
4 žlice bučnega olja
Kruh po želji popečemo in podrgnemo s prerezanim strokom česna in premažemo z maslom ali pa ga narežemo in namažemo s skuto, sir-inim namazom ali prekrijemo z rezino prekajenega tofuja. Po rezinah kruha porazdelimo poganjke lucerne,
prelijemo s kislo repo, potresemo z orehi, tankimi rezinami česna in dekorativno prelijemo z bučnim oljem. Postrežemo kot predjed ali lahko večerjo. Če nam prebava kisle repe dela preglavice, pomaga, če jo potresemo s kuminovimi semeni.
Opomba: S presno kislo repo, orehi in bučnim oljem lahko pripravimo oku...