Preprosto majsko kosilo
Preprosto majsko kosilo
Tokrat vam ponujamo dve jedi, ki jima je skupno dvoje: neverjetno malo dela in izjemno všečen okus. Če vam še od lani na vrtu raste stoletna čebula, jo zdaj uporabljajte, saj bo sicer zacvetela oziroma oblikovala čebulice na cvetu. Morda med pohajkovanjem naletimo na čemaž, ki ga s pridom uporabimo v današnji glavni jedi. Ne morem pa mimo sladic. Res je, da jih imate po seriji sladkih receptov že dovolj. A spodaj opisana pita me je tako navdušila, da recept moram posredovati naprej. Pita Adamovo jabolko prihaja iz Amerike. Sorodnica Barbara je našla recept v nekem časopisu. V Ameriki so to jed konzervirali v pločevinke že zdavnaj in uporaba se je neverjetno razmahnila. Med drugim potrebujemo za originalni recept jabolčne krhlje iz konzerve. Barbara je nekoč ugotovila, da konzerve nima in uporabila sveža jabolka. Tudi če sicer ne kuhate po receptih, vam tega toplo priporočam!
Gratinirani zvitki s piščancem, mlado čebulo in če...