Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Presna torta za festival čokolade

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 27. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2013 / 12:15

Presna torta za festival čokolade

Pretekli konec tedna je bil v Radovljici festival čokolade. Povabili so me, da sodelujem s pripravo presne čokoladne torte. Pravzaprav sem torto pripravila po receptu lokalne kavarne. Pa poskusimo, sem dejala. Presne torte so v zadnjem času zelo popularne. Modo na stran, dejstvo je, da z malo sestavinami in v zelo kratkem času pripravimo odlično in izdatno sladico. Poleg tega je primerna za vse, ki ne smejo ali nočejo uživati glutena, jajc in mlečnih izdelkov. Če ste alergični na kakav, jo lahko naredite z rožičevim prahom.



Presna festivalska čokoladna torta
Testo:
1 lonček datljev brez koščic
2 žlici vode
1 lonček lešnikov
1 lonček mandljev
2 žlici kakava
1/2 žličke mlete vanilje ali 3 kapljice vaniljeve esence
2 žlici stopljenega kakavovega ali kokosovega masla
3 žlice mletih oreščkov za posip krožnika
3 banane ali drugo sadje (maline, višnje, namočene suhe brusnice)
Nadev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh