Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Želeli smo več

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 06. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.04.2013 / 08:02

Želeli smo več

V župniji Domžale se je jeseni z začetkom šolskega leta začela družinska kateheza z dvanajstimi družinami. Pogumna odločitev družin, da nekaj naredijo za duhovnost in vsak teden hodijo skupaj z otroki k verouku, po pol leta prerašča v skupnost družin, ki jo povezuje branje in razmišljanje ob božji besedi, spoznavanje njihovih zavetnikov, dejavno vključevanje v življenje župnije in medsebojno povezovanje.


Začeli smo družinsko katehezo

V župniji Domžale se je jeseni z začetkom šolskega leta začela družinska kateheza z dvanajstimi družinami. Pogumna odločitev družin, ki predpostavlja pripravljenost staršev, da nekaj naredijo za duhovnost in vsak teden hodijo skupaj z otroki k verouku, po pol leta prerašča v skupnost družin, ki jo povezuje branje in razmišljanje ob božji besedi, spoznavanje njihovih zavetnikov, dejavno vključevanje v življenje župnije in medsebojno povezovanje.

Starši smo prvi kateheti otrokom

Najstarejši sin je kot prvošolec začel tudi z veroukom, mami Nataliji Podjavoršek pa je bilo »vedno bolj pomembno, da ne pozabimo, da smo starši prvi kateheti svojim otrokom. O tem smo se začeli pogovarjati z drugimi starši in videla sem, da mislimo enako. Želeli smo si, da ne bi ostalo pri tem in da bi začeli kar družinsko katehezo. Ta korak je podkrepila še želja, da ne bi bili samo taksisti, ko vsakeg...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh