Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomenek po izidu konklava

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 23. 03. 2013 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2013 / 10:24

Pomenek po izidu konklava

Veš, da sem mislil, da se bo ta konklave zelo zavlekel, in to zaradi razhajanj med kardinali. Nisem izključeval niti možnosti kakšne oddaljitve, če ne celo razkola med latinskoameriško in evropsko Cerkvijo. Pa je šlo v dveh dneh vse kakor po maslu, izvoljen pa je bil človek, ki ni bil med favoriti.

– Veš, da sem mislil, da se bo ta konklave zelo zavlekel, in to zaradi razhajanj med kardinali. Nisem izključeval niti možnosti kakšne oddaljitve, če ne celo razkola med latinskoameriško in evropsko Cerkvijo. Pa je šlo v dveh dneh vse kakor po maslu, izvoljen pa je bil človek, ki ni bil med favoriti.

– Ja, presenečenje, tako kakor je bilo pri Wojtyli, ko je napovedovalec novice o novem papežu težko izgovoril njegov poljski priimek.

– Tudi tokrat gre za človeka, ki se ni izpostavljal reklami. Kako naj bi se, če je šel stanovat v zasebno stanovanje in dal škofijo brezdomcem ter si sam kuhal ter se vozil po mestu z avtobusom. To pač ni stil renesančnega kardinala.

– Meni je posebno všeč, da novi papež ni Evropejec. Še posebno pa, da prihaja iz Latinske Amerike, celine, kjer živi 40 odstotkov vseh katoličanov.

Ta celina je doslej kazala tako politično kot gospodarsko inferiorno vlogo v primeri z mogočnimi in bogatimi ZDA ter Kanado.

– Zame j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh