Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Le v osnutku

Za vas piše:
Jože Horvat
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 10:34

Le v osnutku

V senci Evropske prestolnice kulture: novi Nacionalni program za kulturo obtičal v osnutku – Kulturna politika kot nadomestek za debato o bistvenih sestavinah kulture? Po večletnih pripravah (od leta 2006 dalje) je sredi minulega meseca kakor v presenečenje v Mariboru napočila »Evropska prestolnica kulture« (EPK). No, saj si nihče ni upal predstavljati blamaže, ki bi nastala z njeno odpovedjo, pa vendar … v presenečenje zato, ker je v tem času prihajalo do številnih kadrovskih zapletov ali celo afer, drastično pa je kopnela tudi vsota denarja. Od sprva napovedanih okoli 50 milijonov evrov za program in okoli 150 milijonov evrov za infrastrukturo, tj. za novogradnje in obnove, so vrednost programa znižali na 20 milijonov evrov, izmed dva ducata infrastrukturnih objektov pa pristali pri menda treh. Nastopila je pač kriza, kriza … vseobsežna finančna in ona druga, posledična, ki kvari medčloveške odnose in se rada spravi v malo večje projektne zalogaje. Vse to je na trenutke zbujalo dvome o pričakovani izvedbi EPK.
V senci Evropske prestolnice kulture: novi Nacionalni program za kulturo obtičal v osnutku – Kulturna politika kot nadomestek za debato o bistvenih sestavinah kulture?

Po večletnih pripravah (od leta 2006 dalje) je sredi minulega meseca kakor v presenečenje v Mariboru napočila »Evropska prestolnica kulture« (EPK). No, saj si nihče ni upal predstavljati blamaže, ki bi nastala z njeno odpovedjo, pa vendar … v presenečenje zato, ker je v tem času prihajalo do številnih kadrovskih zapletov ali celo afer, drastično pa je kopnela tudi vsota denarja. Od sprva napovedanih okoli 50 milijonov evrov za program in okoli 150 milijonov evrov za infrastrukturo, tj. za novogradnje in obnove, so vrednost programa znižali na 20 milijonov evrov, izmed dva ducata infrastrukturnih objektov pa pristali pri menda treh. Nastopila je pač kriza, kriza … vseobsežna finančna in ona druga, posledična, ki kvari medčloveške odnose in se rada spravi v malo večje projektne zalogaje. Vse to je n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh