Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komu svečke?

Za vas piše:
Andrej Jemec
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 07:14

Komu svečke?

Simbolni pomen slovenske kulture in kulturna politika O slovenski kulturi, o njenem simbolnem pomenu za narod in državo, mislim vse najboljše. Naš narod je opazno nadpovprečno nadarjen in ustvarjalen. In to tako v pogledih na našo kulturo in umetnost, od širokega amaterskega zaledja, do najvišjih oblik izrazov in dosežkov v svetu umetnosti. V zasledovanju teh in sorodnih ciljev se prihajajoče generacije vzgajajo, šolajo, delajo in izražajo ob zgledih, v katerih najdejo vzpodbude, svoje ideale in smisel svojih odločitev za delovanje. Za mlade so pomembni cilji, videnje poti pri oblikovanju in ustvarjanju lastne odgovornosti za prihodnost, kar je najboljša osnova in zagotovilo nadaljnjega napredovanja. Gledamo v preteklost, da bi laže načrtovali prihodnost. Bolj kot naša, dejansko skromna številčnost, nas ob naših zakladih umetnosti zmeraj znova hrabri in bodri moč narodovega ustvarjalnega duha, njegov talent in izjemna volja, pridnost in iznajdljivost naših ljudi.
Simbolni pomen slovenske kulture in kulturna politika

O slovenski kulturi, o njenem simbolnem pomenu za narod in državo, mislim vse najboljše. Naš narod je opazno nadpovprečno nadarjen in ustvarjalen. In to tako v pogledih na našo kulturo in umetnost, od širokega amaterskega zaledja, do najvišjih oblik izrazov in dosežkov v svetu umetnosti.

V zasledovanju teh in sorodnih ciljev se prihajajoče generacije vzgajajo, šolajo, delajo in izražajo ob zgledih, v katerih najdejo vzpodbude, svoje ideale in smisel svojih odločitev za delovanje. Za mlade so pomembni cilji, videnje poti pri oblikovanju in ustvarjanju lastne odgovornosti za prihodnost, kar je najboljša osnova in zagotovilo nadaljnjega napredovanja.

Gledamo v preteklost, da bi laže načrtovali prihodnost. Bolj kot naša, dejansko skromna številčnost, nas ob naših zakladih umetnosti zmeraj znova hrabri in bodri moč narodovega ustvarjalnega duha, njegov talent in izjemna volja, pridnost in iznajdljivost...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh