Meso – hitro in okusno
Meso – hitro in okusno
Z malo organizacije lahko poskrbimo za zadovoljstvo vseh
Včasih pripravljamo meso le za eno osebo ali dve. Ali pa kuhamo le zase? Morda jedci prihajajo domov vsak ob svojem času ... Z malo organizacije lahko poskrbimo za zadovoljstvo vseh. Če meso narežemo na ozke rezine, pramene, jih na hitro popečemo in postrežemo z zelenjavo ali gobami, posušenimi na aromatizirani maščobi od peke mesa, je jed okusna in hitro pripravljena.
V ta namen je primeren piščanec (prsa, bedra brez kosti), puran, kunec, mlada govedina (zunanje stegno, bržola, rostbif, file) in teletina (frikando zunanjega in notranjega stegna, medaljon, hrbet – zarebrnični kos), svinjina (stegno, ribica, kare) in še kaj.
Katero meso je primerno za hitro peko? Meso sestavljajo mišično, mastno in vezivno tkivo ter kostno tkivo ali kostnina. V mišično tkivo se vraščajo vezivna vlakna, ki vplivajo na trdoto mesa po toplotni obdelavi. Čim več je vezivnih vlaken, tem bolj žilavo je meso. Pri dalj...