Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Meso – hitro in okusno

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.02.2012 / 09:26

Meso – hitro in okusno

Z malo organizacije lahko poskrbimo za zadovoljstvo vseh

Včasih pripravljamo meso le za eno osebo ali dve. Ali pa kuhamo le zase? Morda jedci prihajajo domov vsak ob svojem času ... Z malo organizacije lahko poskrbimo za zadovoljstvo vseh. Če meso narežemo na ozke rezine, pramene, jih na hitro popečemo in postrežemo z zelenjavo ali gobami, posušenimi na aromatizirani maščobi od peke mesa, je jed okusna in hitro pripravljena.

V ta namen je primeren piščanec (prsa, bedra brez kosti), puran, kunec, mlada govedina (zunanje stegno, bržola, rostbif, file) in teletina (frikando zunanjega in notranjega stegna, medaljon, hrbet – zarebrnični kos), svinjina (stegno, ribica, kare) in še kaj.

Katero meso je primerno za hitro peko? Meso sestavljajo mišično, mastno in vezivno tkivo ter kostno tkivo ali kostnina. V mišično tkivo se vraščajo vezivna vlakna, ki vplivajo na trdoto mesa po toplotni obdelavi. Čim več je vezivnih vlaken, tem bolj žilavo je meso. Pri dalj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh