Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubezen – tudi do Slovenije – gre skozi želodec ...

Za vas piše:
Metka D. Murko
Objava: 11. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2012 / 13:14

Ljubezen – tudi do Slovenije – gre skozi želodec ...

Ni znano, na koliko praznično pogrnjenih mizah na Nizozemskem je konec leta dišala potica in drugo slovensko pecivo – tukajšnje gospodinje so le malo »komot«. Tiste pa, ki se rade malo potrudijo in želijo svojim domačim in gostom ponuditi kaj posebnega, so se lahko lotile potice, orehovih rogljičkov, »breskvic« in čokoladnih kroglic. Recept za to drobno pecivo sedaj vsekakor imajo.

Gospa Janny de Moor, priznana nizozemska avtorica številnih kuharskih knjig in dolgoletna kulinarična urednica in kolumnistka pri enem osrednjih dnevnikov, je že pred leti pri zbiranju izvirnih receptov po Evropi naletela na našo bogato kuharsko tradicijo. V sodelovanju z Janezom Bogatajem je v svoji lepo opremljeni Novi evropski kuharici namenila pozornost tudi slovenski kuhinji in vinom. Potem ko je v svoji redni rubriki v časniku Trouw (Zvestoba) objavila še več receptov za dobrote z našega konca, jo je slovenski veleposlanik Leon Marc povabil na slovesnost ob posaditvi lipe pri Mirovni p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh