Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domače juhe – okusne in zdrave

Objava: 04. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2012 / 11:59

Domače juhe – okusne in zdrave

Juhe človeštvo uživa že nekaj tisoč let. Številne kuhinje po svetu se lahko pohvalijo z odličnimi juhami. Tradicija pri nas veleva, da kosilo začnemo z juho. Pomembno vlogo ima juha tudi v sodobni prehrani. Izbira je velika: čiste juhe, goste juhe, kremne juhe, tople juhe, hladne juhe … Lahko spodbudijo tek ali nas nasitijo. Z vidika zdrave prehrane je potrebno upoštevati nekaj dejstev:

· Pripravimo jih iz različnih živil: zelenjave, žit, stročnic, mesa in celo sadja.
· Pazimo na količino dodane soli in maščob.
· Uporabljamo sveža ali suha zelišča/začimbe brez dodane soli.

Spoštujmo našo bogato kulinarično tradicijo. Na naših mizah naj bodo tudi tradicionalne juhe. Še več, naučimo mlajše rodove, da jih bodo znali pripraviti in bodo ponosni nanje.

Z juho lahko zaužijemo dodatne pomembne količine zelenjave. Lep primer so različne zelenjavne juhe, mineštre in zelenjavne krem juhe. V kremnih juhah lahko skrijemo veliko različne zelenjave. Tako bodo tu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh