Božične sladice
Božične sladice
Kakijevo-jogurtova strnjenka
Za kakijevo strnjenko:
3 dobro zmehčani kakiji
približno 6 srednje velikih pomaranč
2–4 žlice sladkorja (odvisno od sladkosti pomaranč)
1/2 šilca viljamovke ali drugega okusnega ţganja, na primer limonin (limončelo) ali pomarančni liker
1 vrečka želatine v prahu
Za jogurtovo strnjenko:
½ l jogurta
4 žlice sladkorja
za dva oreha naribanega ingverja (za 1/2 žličke soka) ali vanilja
1 vrečka želatine v prahu (kjer segrevanje ni potrebno)
2 žlici suhih brusnic, sesekljanih in namočenih v vodi, ali brusnična marmelada
2 dl oslajene stepene sladke smetane
Kakije prerežemo in z žlico na cedilo postrgamo vsebino. Lupino odstranimo, lahko pa jo tudi pustimo. Kakijevo meso pretlačimo skozi cedilo. Pomaranče prerežemo in ožmemo sok. Zlijemo ga skozi cedilo, da prestrežemo vlakna. Potrebujemo toliko soka, da...
Za kakijevo strnjenko:
3 dobro zmehčani kakiji
približno 6 srednje velikih pomaranč
2–4 žlice sladkorja (odvisno od sladkosti pomaranč)
1/2 šilca viljamovke ali drugega okusnega ţganja, na primer limonin (limončelo) ali pomarančni liker
1 vrečka želatine v prahu
Za jogurtovo strnjenko:
½ l jogurta
4 žlice sladkorja
za dva oreha naribanega ingverja (za 1/2 žličke soka) ali vanilja
1 vrečka želatine v prahu (kjer segrevanje ni potrebno)
2 žlici suhih brusnic, sesekljanih in namočenih v vodi, ali brusnična marmelada
2 dl oslajene stepene sladke smetane
Kakije prerežemo in z žlico na cedilo postrgamo vsebino. Lupino odstranimo, lahko pa jo tudi pustimo. Kakijevo meso pretlačimo skozi cedilo. Pomaranče prerežemo in ožmemo sok. Zlijemo ga skozi cedilo, da prestrežemo vlakna. Potrebujemo toliko soka, da...