Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nakaljena semena za vse okuse

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 01. 12. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.11.2012 / 09:30

Nakaljena semena za vse okuse

Pridelovanje zelenjave je zelo pestro opravilo, saj lahko na naših vrtovih gojimo raznovrstne vrtnine. A omejeno je na čas, ko so temperature ugodne za rast. Pot me v teh dneh zanese na vrt le takrat, ko potrebujem endivijo, radič, motovilec, zeleno, peteršilj, podzemno kolerabo in blitvo. Na pragu je zima, gredice bo prekrila snežna odeja, zato naj spomnim, da prihaja čas za začetek vrtnarjenja v naših toplih kuhinjah. Za to ne potrebujemo veliko, le seme, kalilne posode in nekaj večernih ali jutranjih minut za spiranje. Najbolj enostaven način nakaljevanja semena je v kalilniku. Kalilnik sestavljajo trije pladnji s perforiranim dnom, ki so zloženi drug vrh drugega, tako da odvečna voda lahko odteka v spodnjo lovilno posodo.



Na sladko
Kdor ima rad ajdove žgance, se bo z veseljem lotil nakaljevanja ajdove kaše. Imeti moramo oluščeno seme svetle barve, saj temno ne kali! Vse se odvija zelo hitro, tako da po dveh s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh