Nakaljena semena za vse okuse
Nakaljena semena za vse okuse
Pridelovanje zelenjave je zelo pestro opravilo, saj lahko na naših vrtovih gojimo raznovrstne vrtnine. A omejeno je na čas, ko so temperature ugodne za rast. Pot me v teh dneh zanese na vrt le takrat, ko potrebujem endivijo, radič, motovilec, zeleno, peteršilj, podzemno kolerabo in blitvo. Na pragu je zima, gredice bo prekrila snežna odeja, zato naj spomnim, da prihaja čas za začetek vrtnarjenja v naših toplih kuhinjah. Za to ne potrebujemo veliko, le seme, kalilne posode in nekaj večernih ali jutranjih minut za spiranje. Najbolj enostaven način nakaljevanja semena je v kalilniku. Kalilnik sestavljajo trije pladnji s perforiranim dnom, ki so zloženi drug vrh drugega, tako da odvečna voda lahko odteka v spodnjo lovilno posodo.
Na sladko
Kdor ima rad ajdove žgance, se bo z veseljem lotil nakaljevanja ajdove kaše. Imeti moramo oluščeno seme svetle barve, saj temno ne kali! Vse se odvija zelo hitro, tako da po dveh s...
Na sladko
Kdor ima rad ajdove žgance, se bo z veseljem lotil nakaljevanja ajdove kaše. Imeti moramo oluščeno seme svetle barve, saj temno ne kali! Vse se odvija zelo hitro, tako da po dveh s...