Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Račka – ne le za martinovo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 10. 11. 2012 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.11.2012 / 12:55

Račka – ne le za martinovo

Ves čas so naprodaj cele zmrznjene race, v tem času pa so cenovno najbolj ugodne. Tudi če kuhamo le za dva, je nakup cele race upravičen. Račja prsa ali le bedra bomo v trgovinah verjetno težko našli, zato se lotimo kar cele. Prvi dan raco odmrznemo. Če se nam mudi, to lahko storimo v pečici, ki jo nastavimo na funkcijo odtaljevanja, ali pa vklopimo ventilator pečice in za 20 minut temperaturo nastavimo na 50 °C. Odtaljujemo 3 ure. Če je časa dovolj, jo dan pred uporabo postavimo na najvišjo polico hladilnika, da se bo odtalila. Še delno zmrznjeno račko razkosamo. Z ostrim nožem odstranimo prsa in bedra, s preostale račke pa odrežemo maščobo in jo na ponvi ali v pečici stalimo, nalijemo v posodo, pustimo, da se strdi, in poberemo čisto maščobo. Ostalo pa prihranimo za zimsko hrano ptičev. Račja mast je menda najboljša za peko krompirja! Iz preostanka race lahko skuhamo juho, seveda z dodatkom govejega mesa.

V receptih vam predstavljamo, kako speči posamične dele race,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh