Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kisla repa – nujna za zimski čas

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 21. 01. 2012 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2012 / 12:07

Kisla repa – nujna za zimski čas

Čestitke vsem, ki repo kisajo doma.

Še dobro, da se odnos do hrane spet vrača v stare tirnice, v čas, ko so bili ljudje odvisni od tega, kar so imeli v določenem obdobju leta na voljo. Čestitke vsem, ki repo kisajo doma in jo zato jedo redno. Da se repa dobro skisa, da je lepo snežno bela in ravno prav slana, je potrebno veliko izkušenj in pridnosti. Šele ko se sam lotiš kisanja repe in podobnega, znaš ceniti napolnjen kozarec, ki v hladilniku čaka na porabo.

Včasih so kislo repo najpogosteje jedli v joti ali skuhano ter izboljšano s praženo čebulo. Dandanes repo jemo tudi surovo.

Poglejmo, zakaj je kisla repa koristna.

Kisla repa je dober vir mineralov, kot so kalij, magnezij, natrij, kalcij, železo, cink in fosfor. Minerali so večinoma prisotni v oblikah, ki jih telo lahko dobro izkoristi. Med vitamini je največ vitamina C, žal pa z rezanjem, kuhanjem in/ali naravnim kisanjem bistveno zmanjšamo vsebnost večine vitaminov, ki so v surovi r...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh