Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rdeča pesa Po krivici zapostavljena vrtnina

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 09. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2012 / 09:14

Rdeča pesa Po krivici zapostavljena vrtnina

Rdečo peso jemo kuhano v solati, še rajši pa imamo vloženo. In kako prav pride pozimi! Marsikdo prisega na sok iz rdeče pese. Če imate sokovnik, ki lahko soči tudi liste, nujno porabite le te. Dajo veliko soka in še kar okusno je vse skupaj. Tu pa se povečini konča.

Peso smo navajeni kuhati. A še bolj aromatična postane, če jo spečemo. Res traja malo dlje, a velja poskusiti. Sladkorji, ki jih vsebuje pesa, pridejo še bolj do izraza. Pripravimo velik kos alu folije, prekrijemo z manjšim kosom papirja za peko in zavijemo v zavitek tako, da pečemo v lastni pari. Peči je treba celo uro, odvisno od debeline pese. Nato peso uporabimo po želji, še vedno pa v večini jemo okisano. Zanimivo je, da okisana rdeča pesa v hladilniku zdrži kar dva tedna!

Rdečo peso lahko uporabimo tudi drugače. Naravnost odličen je pesin čips. Z nožkom za rezanje sira ali lupljenje krompirja olupljeno rdečo peso narežemo na tanke rezine. Premažemo jih s kosom masla in položimo na papir za pe...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh