Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velike dežnikarice ali marele

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 09. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2012 / 10:26

Velike dežnikarice ali marele

Dežnikarice ne potrebujejo veliko, da so okusne

Gobe imamo radi, a posebna poslastica so dežnikarice ali po domače marele. Pogojno užitne, surove škodljive. Kadar uživamo dežnike, ne pijmo alkohola! To je del osebne izkaznice teh priljubljenih in verjetno v trojčku jurčki, lisičke, marele najbolj poznanih gob. Pri nabiranju pa pozor! Če nismo popolnoma prepričani, da je goba prava, je raje ne jejmo. Raje se posvetujmo z izkušenim gobarjem. Po pravilu jih cvremo. Zelo okusne so v »pivskem« testu, lahko tudi brez piva. Preprosto zmešamo jajce ali dve, dodamo moko in toliko mleka, da je zmes tako gosta kot za carski praženec. Ne pozabimo dodati soli, ki bo gobo vsaj malo začinila, solimo pa lahko tudi na koncu.

Dežnikarice ne potrebujejo veliko, da so okusne. Saj poznamo rek, da so gobe začimba, ne pa hrana. Hrana,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh