Velike dežnikarice ali marele
Velike dežnikarice ali marele
Dežnikarice ne potrebujejo veliko, da so okusne
Gobe imamo radi, a posebna poslastica so dežnikarice ali po domače marele. Pogojno užitne, surove škodljive. Kadar uživamo dežnike, ne pijmo alkohola! To je del osebne izkaznice teh priljubljenih in verjetno v trojčku jurčki, lisičke, marele najbolj poznanih gob. Pri nabiranju pa pozor! Če nismo popolnoma prepričani, da je goba prava, je raje ne jejmo. Raje se posvetujmo z izkušenim gobarjem. Po pravilu jih cvremo. Zelo okusne so v »pivskem« testu, lahko tudi brez piva. Preprosto zmešamo jajce ali dve, dodamo moko in toliko mleka, da je zmes tako gosta kot za carski praženec. Ne pozabimo dodati soli, ki bo gobo vsaj malo začinila, solimo pa lahko tudi na koncu.
Dežnikarice ne potrebujejo veliko, da so okusne. Saj poznamo rek, da so gobe začimba, ne pa hrana. Hrana,...
Gobe imamo radi, a posebna poslastica so dežnikarice ali po domače marele. Pogojno užitne, surove škodljive. Kadar uživamo dežnike, ne pijmo alkohola! To je del osebne izkaznice teh priljubljenih in verjetno v trojčku jurčki, lisičke, marele najbolj poznanih gob. Pri nabiranju pa pozor! Če nismo popolnoma prepričani, da je goba prava, je raje ne jejmo. Raje se posvetujmo z izkušenim gobarjem. Po pravilu jih cvremo. Zelo okusne so v »pivskem« testu, lahko tudi brez piva. Preprosto zmešamo jajce ali dve, dodamo moko in toliko mleka, da je zmes tako gosta kot za carski praženec. Ne pozabimo dodati soli, ki bo gobo vsaj malo začinila, solimo pa lahko tudi na koncu.
Dežnikarice ne potrebujejo veliko, da so okusne. Saj poznamo rek, da so gobe začimba, ne pa hrana. Hrana,...