Pecivo s češpljami in slivami - letos redko na krožniku
Pecivo s češpljami in slivami - letos redko na krožniku
Letos še tisti z največ slivovimi drevesi na vrtu lahko naredijo le eno ali dve pecivi, o katerih pišemo tokrat. Žal je bilo vreme letos slivam manj naklonjeno. Najprej mraz, nato padavine. Pa saj smo na to že pozabili. Zanimivo pa je, da tu in tam opazimo drevo, ki je bogato obloženo z modrovijoličnimi sladkimi plodovi. Po večini pa letos po slive in češplje zavijemo v trgovino. Zato si jih za marmelado ne bomo privoščili, pač pa se jih bomo do sitega najedli, nekajkrat skuhali cmoke in spekli kako pecivo. Ste češplje že kdaj zmešali z jabolki ali skuto v zavitek? Poskusite, odlično je! Najboljša in najlepša češpljeva pita je tista iz knjige Letni časi v kuhinji, a tudi današnja recepta ne zaostajata.
POTRESENI ČEŠPLJEVI SLADKI »KROŽNIKI«
Testo Za 12 »krožnikov«:
500 črne ali polnovredne
pšenične/pirine moke
75 g sladkorja
1/2 kocke (21 g) ali ˝
vrečke suhega kvasa
2 dl mlačnega mleka...
POTRESENI ČEŠPLJEVI SLADKI »KROŽNIKI«
Testo Za 12 »krožnikov«:
500 črne ali polnovredne
pšenične/pirine moke
75 g sladkorja
1/2 kocke (21 g) ali ˝
vrečke suhega kvasa
2 dl mlačnega mleka...