Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zasebno in javno

Za vas piše:
Tone Rode
Objava: 16. 06. 2012 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2012 / 09:23

Zasebno in javno

Pred nekaj dnevi sem se vrnil s knjižnega sejma v New Yorku. Natrpan program me je za kratek čas oddaljil od slovenskega vsakdanjika.
Pred nekaj dnevi sem se vrnil s knjižnega sejma v New Yorku. Natrpan program me je za kratek čas oddaljil od slovenskega vsakdanjika. Sestanki s katoliškimi založniki knjig, predstavniki katoliških tednikov in revij, obisk največje svetovne katoliške televizijske verige EWTN, srečanje z Brianom Gailom, avtorjem odmevnega katoliškega romana Brez očeta, debate z misleci so name naredili globok vtis.

O čem je največkrat tekla beseda? Omenil bi troje: zavest o nujni vrnitvi k izvirom katoliškega nauka in novi katehezi, izjemen vpliv teologije telesa Janeza Pavla II. ter nujnost angažiranja katoličanov v javnosti.

Ameriški katoličani se vračajo k virom duhovnega življenja. Knjige in revije za poglobljeno molitev, kakršna je naša Beseda med nami, so v nenehnem porastu. Odmevni avtorji – kakor George Weigel, Bill Donohue, Benedict Groeschel in Robert Barron – skušajo v sodobnem jeziku utemeljevati, zakaj lahko katoliške vrednote preob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh