Jagodne torte – za sladke slavnostne trenutke
Jagodne torte – za sladke slavnostne trenutke
Večkrat nameravam narediti hitro jagodno torto, na koncu pa vedno pristanem pri ruladi. Ker je tako preprosta in vsem tekne, pa še vedno uspe. A od rulade do torte je kratka pot. Včasih želimo pripraviti torto, ki bi bila res nekaj posebnega. Zato smo se tokrat lotili jagodne torte.
Jagode so le uvod v poletje. S časom jih lahko zamenjamo z malinami, tajberijem (križanec med malino in robido) oz. malinorobido, ki je zaradi svoje čvrstosti posebej primerna za sladice. Potem so tu že borovnice in neskončne sadne mešanice.
Osnova torte je vedno testo, ki nosi nadev. Najbolj običajno je biskvitno testo. Če bomo pripravili torto s 3 sloji testa, potrebujemo 8 jajc, če bo torta imela le dva sloja, pa je dovolj 5 jajc. Za eno jajce potrebujemo 25 g sladkorja in 25 g moke. Če nekaj moke nadomestimo z orehi, mandlji ali lešniki, pa uporabimo 15 g moke in 15 g oreščkov. Pri tem testu pazimo le, da pečico predhodno ogrejmo na 190 °C in da najprej stepemo beljake v čvrst...
Jagode so le uvod v poletje. S časom jih lahko zamenjamo z malinami, tajberijem (križanec med malino in robido) oz. malinorobido, ki je zaradi svoje čvrstosti posebej primerna za sladice. Potem so tu že borovnice in neskončne sadne mešanice.
Osnova torte je vedno testo, ki nosi nadev. Najbolj običajno je biskvitno testo. Če bomo pripravili torto s 3 sloji testa, potrebujemo 8 jajc, če bo torta imela le dva sloja, pa je dovolj 5 jajc. Za eno jajce potrebujemo 25 g sladkorja in 25 g moke. Če nekaj moke nadomestimo z orehi, mandlji ali lešniki, pa uporabimo 15 g moke in 15 g oreščkov. Pri tem testu pazimo le, da pečico predhodno ogrejmo na 190 °C in da najprej stepemo beljake v čvrst...