Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

JAGODE – okusne znanilke sezone jagodičja

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 09. 06. 2012 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2012 / 09:22

JAGODE – okusne znanilke sezone jagodičja

Kako okusne so letos jagode iz trgovine ali s tržnice! Tu in tam si kupimo košarico in čakamo na domače, vrtne. Marsikdo že uživa v sadovih lastnega dela in gotovo smo že spekli jagodno rulado, skuhali jagodne cmoke in naredili jagodni frape. Načinov, kako uporabiti jagode, je res nešteto. A nič ni boljšega od sveže, ravnokar obrane dobro dozorele jagode. O, nekaj se še najde. Sveža gozdna jagoda s popoldanskega potepa!

Pri nakupu jagod bodimo pozorni na to, da lističi, ki se držijo ploda, niso uveli, pecelj mora biti lepo zelen. To pomeni, da so jagode sveže, stare največ en dan. Sploh pri pripravi marmelade bodimo na svežino jagod zelo pozorni, saj bo imel le tako shranek pravo aromo in barvo. Barva jagodne marmelade je zelo neobstojna, zato dodajmo zadostne količine citronske kisline, lahko tudi limonin sok. Obstaja trik: dodamo lahko sok rdeče pese – 1 dl soka na 1 kg jagod bo dovolj, ali pa skuhamo jagodno marmelado skupaj z izkoščičenimi češnjami ali počakamo na r...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh