Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje 99 let življenja Jožefa Tratnjaka

Objava: 12. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2012 / 05:49

Praznovanje 99 let življenja Jožefa Tratnjaka

Eden najstarejših faranov naše župnije, Jožef Tratnjek, je v krogu domačih slovesno praznoval 99 let življenja. Rodil se je 25. februarja 1913 v ravenski vasi Lipovci v Prekmurju v zelo verni družini. Leta 1936 se je poročil z Marijo, toda že od leta 1975 je vdovec.


Eden najstarejših faranov naše župnije, Jožef Tratnjek, je v krogu domačih slovesno praznoval 99 let življenja. Rodil se je 25. februarja 1913 v ravenski vasi Lipovci v Prekmurju v zelo verni družini. Leta 1936 se je poročil z Marijo, toda že od leta 1975 je vdovec. Ima sina Alojza in hčer Emo. V družini Tratnjek v pristnem sožitju skupaj živijo štiri generacije. Kot pradedek je ponesen na svoje tri vnuke in pet pravnukov.

Jožef je vse življenje trdo delal na kmetiji, ukvarjal se je z živinorejo in poljedelstvom. Doživel je dve svetovni vojni, prvo še kot otrok, drugo pa že kot vojak. Okupatorji so ga odpeljali na madžarsko fronto v Körmed, od koder je z drugimi vojaki peš pobegnil preko Lendave in Ptuja do Maribora, kjer je dočakal konec vojne. Enajst let je bil predsednik krajevne skupnosti Lipovci in je poskrbel, da so v tem času v vasi uredili vodovod, asfalt, telefonijo in drugo. Še vedno rad bere Družino, si zapoje stare lj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh