Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postrvi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 03. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2012 / 08:46

Postrvi

Pri nas živi več postrvi. Soška postrv (Salmo trutta marmoratus), potočna postrv (Salmo trutta fario) in jezerska postrv (Salmo trutta lacustris). Zagotovo bi si vsi želeli ulovljene postrvi, a rezultati raziskave, opravljene na biotehniški fakulteti, so pokazali, da je bila udeležencem raziskave sicer po videzu bolj všeč ulovljena postrv, po okusu pa so za boljšo izbrali gojeno postrv.

Katerokoli postrv bomo že pripravili, mora biti sveža. Sveže ribe so čvrste, prožne, mišičnina postrvi mora biti smetanasto bela, brez vonja po kislem in amoniaku. Ribe morajo biti čim prej po ulovu hlajene na –1 °C ali pa zamrznjene.

Običajno so zamrznjene ribe že očiščene, morda razrezane na kose ali fileje. Njihova prednost je predvsem krajši čas priprave, saj ni zamudnega čiščenja, poleg tega je bila nemudoma po ulovu očiščena in zamrznjena.
Zamrznjena riba je prav tako okusna, vendar le, če jo pravilno odtajamo in takoj porabimo. Ribo lahko odtalimo na več načinov:
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh