Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prehrana v postnem času

Objava: 03. 03. 2012 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2012 / 11:16

Prehrana v postnem času

Pred nami je postni čas, čas priprave na največji krščanski praznik – veliko noč. Ob petkih v postnem času velja zdržek od mesnih jedi. Zakaj tega obenem ne bi izkoristili za bolj zdrav način prehranjevanja? Namreč med prehranskimi priporočili strokovnjakov Svetovne zdravstvene organizacije najdemo priporočila, kot so: enkrat ali dvakrat na teden uvedimo brezmesni dan; čim redkeje uživajmo slaščice in sladke pijače (sladkane sokove, gazirane pijače); jejmo pestro hrano, ki naj bo pretežno rastlinskega izvora. Uživanje pretežno rastlinske hrane (žita, žitni izdelki, stročnice, zelenjava in sadje) ima številne ugodne učinke na zdravje in počutje. Živila rastlinskega izvora vsebujejo hranilne in zaščitne snovi, kot so ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, vlaknine, vitamini, minerali in zaščitne snovi. Z ustrezno kombinacijo živil lahko pripravimo okusne polnovredne obroke. Stročnice, npr. fižol, leča, čičerika, soja idr., sodijo med najboljše vire rastlinskih beljakov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh