Srečni na svoji zemlji
Srečni na svoji zemlji
Visokoenergetska doma pridelana zelenjava
Zadnjič smo s prijatelji sedeli ob praznično obloženi mizi. Raznovrstne, z ljubeznijo skuhane hrane je bilo v izobilju, a beseda se je začela sukati okrog motovilca. Bil je pripravljen v treh skledah za različne okuse – v eni zabeljen z oljčnim oljem, v drugi z bučnim in v tretji brez česna. Prav vsi jedci pa smo soglašali, da je nekaj posebnega.
Ste kdaj razmišljali, zakaj je domač motovilec veliko bolj slasten od kupljenega? Razlogov je več. Posejali smo ga sami, v svoj vrt. Veselili smo se, ko je vzklil, saj vemo, da je pri tem treba imeti kar nekaj znanja in izkušenj. Rastel je pod milim nebom, se kalil v mrzlih nočeh. Potem smo se ponj morali odpraviti na vrt. A to ne kadarkoli. Čakali smo na dan, ko je zmrzal nekoliko popustila. Kljub temu nas je zeblo v roke. Koliko dela je s čiščenjem, ve vsak, ki je motovilec nabiral vsaj enkrat v življenju. Najprej groba...