Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Antični dnevi na ŠKG

Objava: 29. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2018 / 10:33

Antični dnevi na ŠKG

Da bi se dijaki prvih letnikov bolje spoznali z življenjem v antiki, s takratnim mišljenjem, umetnostjo in navadami, so profesorji letos že drugo leto zapored organizirali antične dneve, ki so bili od 19. do 21. januarja.


Škofijska klasična gimnazija. Kaj pravzaprav pomeni, da je naša gimnazija klasična? V čem je drugačna? Kakšen pomen ima danes klasična izobrazba? Da bi se dijaki prvih letnikov bolje spoznali z življenjem v antiki, s takratnim mišljenjem, umetnostjo in navadami, so profesorji letos že drugo leto zapored organizirali antične dneve, ki so bili od 19. do 21. januarja.

Prvi dan smo imeli na urniku združena po dva različna predmeta, v razredu sta tako učila dva profesorja skupaj. Pri slovenščini in latinščini sta nam profesorici predstavili rimsko liriko, pri zgodovini in španščini zgodovino antične Španije, pri biologiji ter veri in kulturi različne verske in znanstvene poglede na nastanek sveta, pri matematiki in umetnosti smo se učili o zlatem rezu, pri kemiji in filozofiji pa smo razpravljali o grških filozofih. Naučili smo se marsikaj novega in zanimivega, večina nas je prvič slišala za zlati rez, ki ga najdemo pravzaprav povsod o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh