Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznične mesne rulade

Objava: 03. 12. 2011 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2011 / 09:39

Praznične mesne rulade

Najlepši krščanski praznik je pred vrati. Praznujmo ga tradicionalno. Le v količinah hrane bodimo zmerni. Podarimo kakšno dobroto z naše praznične mize tistim, ki si je ne morejo privoščiti. Praznična miza naj bo svečano pogrnjena, jedi pa lepo okrašene.

Ponudimo več vrst solat, tako bo miza bolj razkošna in zdrava.

Meso je del tradicionalne praznične mize. Mesne rulade, pripravljene z domišljijo, so lahko svečana in okusna jed. Pa tudi paša za oči. Lahko izberemo puranje, piščančje, svinjsko, junčje ali celo zajčje meso. Rulado pripravimo iz celega kosa mesa ali mletega mesa.

Rulada iz mletega mesa in suhega sadja
30 dag junčjega mesa
30 dag svinjine (nemastne)
1 žemlja in pol, stara 2–3 dni
5 dag suhih brusnic
10 dag suhih sliv brez koščic
1 jajce
beljak za premaz
sol, poper, majaron

Kruh namočimo in ožamemo. Kratek čas namakamo tudi sadje. Če so slive mehke, jih ne namakamo. Pomešamo svinjsko in junčje me...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh