Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martinovo kosilo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 11. 2011 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2011 / 12:52

Martinovo kosilo

Darovi narave in steklenica vina.
orda boste na martinovo ali nedeljo prej pripravili praznično obarvano kosilo. Na mizi ne smejo manjkati jesenski darovi narave in seveda kakšna steklenica mladega vina. Večina nas je zadovoljna s tradicionalno račko, dušenim rdečim zeljem in mlinci, nekateri pa bi radi vsako leto pripravili drugačno Martinovo kosilo. Torej za vsakega nekaj:



MARTINOV JEDILNIK
• bučna kremna juha
• puranje ruladice z nadevom iz bučnih pečk
• mlinci ali široki rezanci
• rdeče zelje iz pečice
• zelena solata
• kostanjeva torta s kakijevim pokrovom
• mlado vino

Postopek priprave kosila:
Najbolje je, da se torte lotimo že dan prej ali vsaj 4 ure pred kosilom, saj se mora torta utrditi. Nato skuhamo bučno juho. Ta lahko že kuhana stoji. Če vemo, da bomo pri pripravi kosila v stiski s časom, jo ravno tako pripravimo že dan prej. Če je skuhamo preveč, jo za...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh