Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Egipt odpoklical veleposlanico

Objava: 22. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2011 / 07:35

Egipt odpoklical veleposlanico

Egiptovska vlada je 11. januarja nenadoma odpoklicala veleposlanico Lamio Alyo Hamado Mekhemar, ki je Egipt zastopala pri Svetem sedežu od novembra 2008.

Egiptovska vlada je 11. januarja nenadoma odpoklicala veleposlanico Lamio Alyo Hamado Mekhemar, ki je Egipt zastopala pri Svetem sedežu od novembra 2008. Očitno je to naredila, ker je egiptovske oblasti papež Benedikt XVI. dan prej v govoru diplomatskemu zboru, akreditiranem pri Svetem sedežu, pozval, naj učinkovito zavarujejo krščansko manjšino ter obsodijo nedavni napad na koptske kristjane v Egiptu.

Pri Svetem sedežu sprva niso hoteli komentirati poročil, ki so se pojavila v javnih občilih v zvezi s pozivom egiptovskih oblasti veleposlanici, naj se zglasi na posvetu v Kairu. Tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je najprej dejal, da »o tem zaenkrat nima kaj povedati«. Pozneje se je izkazalo, da je vatikanski »minister za zunanje zadeve« nadškof Dominique Mamberti prevzel vlogo posrednika in veleposlanici predlagal, da bo v pogovoru z njo še pred njenim odhodom iz Rima pojasnil, kaj teži Sveti sedež in kako »čuti z egiptovskim ljudstvom po napadu v Aleksandriji«....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh