Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako znova vzljubiti življenje?

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 17. 09. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2011 / 09:55

Kako znova vzljubiti življenje?

Odgovor na vprašanje, zakaj je lani kdo izmed 416 samomorilcev storil to dokončno dejanje, so storilci odnesli s sabo v grob. Težko je najti tudi pravi odgovor na vprašanje, zakaj nekdo v podobnih razmerah več ne najde izhoda, kdo drug pa napne vse sile in se odloči za življenje.

Zakaj si je lani povprečno na vsakih 21 ur v Sloveniji ena oseba vzela življenja?

Odgovor na vprašanje, zakaj je lani kdo izmed 416 samomorilcev storil to dokončno dejanje, so storilci odnesli s sabo v grob. Težko je najti tudi pravi odgovor na vprašanje, zakaj nekdo v podobnih razmerah več ne najde izhoda, kdo drug pa napne vse sile in se odloči za življenje. Ne glede na to, kam se Slovenija uvršča med svetovnimi ali evropskimi državami po stopnji samomorilnosti, je samo bo sebi zaskrbljujoče, da na leto igubimo za dve manjši vasi prebivalcev in ob njih žaluje dva do štirikrat ali celo več svojcev.



Kaplja čez rob

Vzrokov za samomor je več. Največkrat misel na samomor v človeku zori več časa. Končen povod je le kaplja čez rob. Vzroke najdemo v nemogočih družinskih razmerah ali zahtevah staršev ali zakoncev in v težkih ekonomskih ali družbenih razmerah. Samomor je lahko posledica bolezni, ki jih je mogoč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh