Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kraj miru in razmisleka

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 23. 07. 2011 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2011 / 09:24

Kraj miru in razmisleka

Blagoslovitev obnovljenega kamnitega križa nad strunjanskim klifom Križ je za nas sveto znamenje, ker je na križu umrl Kristus. Pri molitvi križevega pota ponavljamo: Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil. Križ je simbol za vsako trpljenje. Križe imamo vsepovsod. Eden večjih v Sloveniji stoji tudi nad znamenitim strunjanskim klifom in nanj so stoletja polagali želje in upe mnogi mornarji, ki so pluli tod mimo.


Blagoslovitev obnovljenega kamnitega križa nad strunjanskim klifom

Križ je za nas sveto znamenje, ker je na križu umrl Kristus. Pri molitvi križevega pota ponavljamo: Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil. Križ je simbol za vsako trpljenje. Križe imamo vsepovsod. Eden večjih v Sloveniji stoji tudi nad znamenitim strunjanskim klifom in nanj so stoletja polagali želje in upe mnogi mornarji, ki so pluli tod mimo.

V petek, 15. julija, je škof Metod Pirih nad strunjanskim klifom blagoslovil nov kamnit križ. Najprej je bila v bližnji župnijski cerkvi Marijinega prikazanja molitev pred Najsvetejšim, potem maša, ki jo je daroval škof Metod Pirih, po njej pa procesija z lučkami do strunjanskega križa, ki ga je škof blagoslovil.

Prvi križ, ki je bil kamnit, naj bi bil postavljen okrog leta 1600 in je mornarjem in ribičem služil kot znamenje bližine Marijine cerkve. Še posebej so se izročali...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh