Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bodi prostovoljec,spreminjaj svet

Za vas piše:
Alenka Oblak
Objava: 15. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 12:01
Bodi prostovoljec,spreminjaj svet

Bodi prostovoljec,spreminjaj svet

Odkrivati skrite talente, pomagati, kjer čutiš, da lahko, uresničevati svoje poslanstvo, skrite želje ... Prostovoljstvo ponuja tako široko mavrico možnosti, da se v njem lahko najde vsak. Za kratek ali daljši čas, v mladosti ali starosti, doma ali v tujini, z ljudmi ali z metlo – s pogovorom, znanjem ali fizičnim delom.
Magdalena Strmšek, ambasadorka prostovoljstva

Odkrivati skrite talente, pomagati, kjer čutiš, da lahko, uresničevati svoje poslanstvo, skrite želje ... Prostovoljstvo ponuja tako široko mavrico možnosti, da se v njem lahko najde vsak. Za kratek ali daljši čas, v mladosti ali starosti, doma ali v tujini, z ljudmi ali z metlo – s pogovorom, znanjem ali fizičnim delom. Čedalje bolj se zavedamo, da prostovoljci izvajajo veliko nalog, ki so v družbi in za posameznike zelo pomembne, pa jih nihče drug ne počne.

Zato je Evropska komisija imenovala leto 2011 za evropsko leto prostovoljstva, da bi se po eni strani zahvalili in dali priznanje čez 100 milijonom evropskih prostovoljcev, po drugi strani pa spodbudili še druge tri četrtine prebivalcev EU, da bi se bolj zavedli pomena prostovoljstva ter morda tudi sami postali prostovoljci. V Sloveniji se to leto pokriva z letom krščanske dobrodelnosti in solidarnosti.

Za boljše zavedanje o pomenu prostovoljst...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh