Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šmarna hrušica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2011 / 09:39

Šmarna hrušica

Presenetljivo sladka in prikupna



Še en novinec v naši kuhinji, ki mu moramo dati priložnost. Mlada grmovja šmarne hrušice dajo premalo plodov, da bi z njimi naredili kaj več, kot da jih nesemo naravnost v usta. Šmarna hrušica je kulinarično zelo obetavna. Še dolgo bomo odvisni od lastnega vira, saj ni tržno zanimiva rastlina.

Šmarna hrušica vsebuje več beljakovin, maščob, vlaknin, kalcija, magnezija in mangana od borovnic in jagod. Je dober vir mangana, magnezija, železa, vitamina C in antioksidantov. O prehranski vrednosti šmarne hrušice vemo zelo malo, a načeloma bolj kot po tej sadje sodimo po tem, kako okusno je, kdaj zori in kako se obnese v kuhinji. Za šmarno hrušico lahko pri teh lastnostih naredimo trojni plus.

Najbolj je podobna ameriški borovnici, le da je malo drobnejša in pogojno zrela že, ko se rdeče obarva. Jagode na pecljih spominjajo na češnjice. Pri tej stopnji zrelosti so sladko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh