Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo si, duhovnik?

Objava: 25. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2011 / 10:40

Kdo si, duhovnik?

Duhovnik. Kdo se skriva za podobo nekoga, ki ga je Bog posebej odbral in izvolil? Danes je poklic tega božjega izbranca v marsičem drugačen, kot pa je bil v še ne tako davni zgodovini, a po svojem bistvu nespremenljiv.

Duhovnik. Kdo se skriva za podobo nekoga, ki ga je Bog posebej odbral in izvolil?

Danes je poklic tega božjega izbranca v marsičem drugačen, kot pa je bil v še ne tako davni zgodovini, a po svojem bistvu nespremenljiv.

Za duhovnika je bistvenega pomena klic, izvolitev, privabljajoči glas, ki prihaja iz povsem drugega okolja, druge dimenzije, drugačne bivanjske resničnosti. Tisti glas, ki se zgodi v sedanjosti, izvira iz zgodovine in prihodnosti obenem, saj je pri Bogu večnost, pri njem ni časa. »Preden sem te upodobil v materinem telesu, sem te poznal; preden si prišel iz materinega naročja, sem te posvetil, te postavil za preroka narodom« (Jer 1,5). Duhovnik se more in mora v svojem poklicu vedno vračati v tisti trenutek, ko je njegovo življenje postalo zaznamovano z neizrekljivo drugačnostjo in svežino.

Božji klic preustvarja mišljenje, kaže novo smer in vodi iz posvetnega v sveto. Trenutek pred-zaznamovanosti je za duhovnika skala, trdnjava in svobod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh