Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj ta trenutek potrebuje Slovenija?

Objava: 25. 06. 2011 / 22:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2011 / 10:40

Kaj ta trenutek potrebuje Slovenija?

Ko se ob 20-letnici samostojnosti Slovenije oziramo na prehojeno pot, smo hvaležni za vse lepo, vidimo pa tudi, kaj potrebujemo, da nam bo v prihodnje lepše. Slovenija v tem trenutku potrebuje troje: hvaležnost, zlatega kita in pravega ženina.

Ko se ob 20-letnici samostojnosti Slovenije oziramo na prehojeno pot, smo hvaležni za vse lepo, vidimo pa tudi, kaj potrebujemo, da nam bo v prihodnje lepše.



Troje je potrebno
Slovenija v tem trenutku potrebuje troje: hvaležnost, zlatega kita in pravega ženina.

Hvaležnost: Slovenija je posebna dežela v Evropi. Je majhna, bogata in obdarjena s prečudovito naravo in dobrimi ljudmi. Ljudje, ki pridejo k nam od drugod, pravijo: »Kot v pravljici imate.« Ja, kot v pravljici. A nevarno bi bilo, da bi ostajali pravljični – da bi pričakovali čudežne rešitve, ki bodo prišle same od sebe od nekod zunaj, mi pa bi še naprej tarnali in vzdihovali človeka nikar … Ozrimo se naokrog, prepoznajmo, kako zelo smo obdarjeni, in zaživimo v hvaležnem trudu za skupno dobro.

Zlatega kita: Ne zaradi zlata, o ne! Kdor se vprašuje, zakaj bi Slovenija potrebovala zlatega kita, naj gre poslušat Smolarjevo p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh