Češnjevi shranki
Češnjevi shranki
Najboljše češnje so naravnost z drevesa, a radi jih tudi vlagamo. Priljubljeni so kompoti, v večjih količinah češnje zamrzujemo, odlično se podajo tudi k drugemu sadju, ki ga vkuhamo v marmelade.
Pri vsakem vkuhavanju se je pametno držati pravila, da uporabimo čim bolj svežo surovino. Če nimamo časa za vkuhavanje, jagodičje in češnje očistimo in zamrznemo. Tako lahko počakamo, da dozori dovolj malin in nato pripravimo okusno marmelado. Ali pa zbiramo sadje toliko časa, da se nabere primerna količina za vkuhavanje. Nato še zamrznjeno sadje stresemo v lonec in skuhamo.
Pecljev češenj nikakor ne zavržemo, ampak posušimo in uporabimo za čaj, ki odvaja vodo, pomaga pri težavah z mehurjem in proti celulitu.
Češnje nato stresemo v posodo z vodo, malo premešamo, poberemo iz vode in odcedimo.
Nato češnje, razen za kompot, izkoščičimo. Dobro je, če se opremimo s polavtomatskim izkoščičevalnikom: češnje...
Pri vsakem vkuhavanju se je pametno držati pravila, da uporabimo čim bolj svežo surovino. Če nimamo časa za vkuhavanje, jagodičje in češnje očistimo in zamrznemo. Tako lahko počakamo, da dozori dovolj malin in nato pripravimo okusno marmelado. Ali pa zbiramo sadje toliko časa, da se nabere primerna količina za vkuhavanje. Nato še zamrznjeno sadje stresemo v lonec in skuhamo.
Pecljev češenj nikakor ne zavržemo, ampak posušimo in uporabimo za čaj, ki odvaja vodo, pomaga pri težavah z mehurjem in proti celulitu.
Češnje nato stresemo v posodo z vodo, malo premešamo, poberemo iz vode in odcedimo.
Nato češnje, razen za kompot, izkoščičimo. Dobro je, če se opremimo s polavtomatskim izkoščičevalnikom: češnje...