Sezona redkvic
Sezona redkvic
Hitro rastejo, še hitreje jih pojemo
Redkvice najraje grizljamo majhne, ko ne razvijejo vse svoje moči. A prav hitro se odebelijo in tudi prevelike je treba pojesti. Takrat jih dodamo solatam vseh vrst. Redkvice nam s svojo obliko in barvo res popestrijo jedi, le izkoristiti moramo »naravne danosti«. Ne ostanimo le pri rdeče-belem izboru, izkoristimo še zeleni del. Že otroci vedo, da lističi pikajo, a mladi, zelo mladi ne. Če smo jo posejali pregosto, lističe dodamo zeleni solati in že dobimo solato z dodano vrednostjo. Z redkvico je tako: zraste hitro, pripravimo jo hitro in pojemo še hitreje!
Kako težko smo jih čakali, zdaj pa kar pustimo, da nam zrastejo preveč! Nič hudega, vse bomo porabili. Zato smo pripravili nekaj receptov za pripravo hitrih, a okusnih jedi z redkvico.
Redkvice k pivu
Sestavine:
3 žlice semena komarčka
2 žlici celih semen kumine ali kumina (vzhodnjaške kumine)<...>