Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zelišča

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 21. 05. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2011 / 11:24

Zelišča

Z limoninim pridihom – namesto limone?

Brez limone bi se kulinarični svet težko vrtel. Kot vse slavne reči ima tudi limona posnemovalce, ki svoje delo opravljajo bolj ali manj uspešno. S čim nadomestiti limono, se ni treba ukvarjati Primorcem, drugi pa spoznavamo uporabnost citronske melise, citronke in limonine trave, zelišča, ki imajo nekaj eteričnih olj, sorodnih limoni. Medtem ko se citronska melisa najbolje obnese sveža, saj njena aroma s kuho ali peko skoraj izpuhti, citronka obdrži svojo moč. Odebeljene spodnje dele stebla limonine trave redko okusimo v jedeh, pogosteje pa jih uživamo v čajnih mešanicah. Citronska melisa je v tem času že zelo velika, zato je prav, da jo prvič porežemo in uporabimo v sladkih jedeh!

Na limonino travo bomo še nekaj časa počakali, da poraste, nato pa spodnje dele stebla porezali in uporabili v jedeh, liste pa posušili za čaj.

Če smo ravno kupili grmiček citronke, je dobro, da ga malce porežemo in že zdaj pripravimo v ka...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh