Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blaženi Grozde - dobri pastir

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 21. 05. 2011 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2011 / 06:59

Blaženi Grozde - dobri pastir

Za novomeško škofijo, ki letos praznuje peto obletnico svoje ustanovitve, lahko rečemo, da vsekakor raste iz svojega središča, sedeža škofije, a tudi iz svoje osrednje božje poti, Marijinega Zaplaza, na poseben način pa ob svojem, lani (13. junija) na slovenskem evharističnem kongresu v Celju razglašenem blaženem mučencu Alojziju Grozdetu. Raste v molitvi za njegovo prištetje med svetnike, molitvi za spravo v narodu in prošnji za vsakršne, splošne, cerkvene in osebne potrebe.

Za nas Slovence je zelo pomembno zavedanje, da je svetnik delnašega naroda, naše telesnosti in duševnosti ter živi v božji slavi.

Za novomeško škofijo, ki letos praznuje peto obletnico svoje ustanovitve, lahko rečemo, da vsekakor raste iz svojega središča, sedeža škofije, a tudi iz svoje osrednje božje poti, Marijinega Zaplaza, na poseben način pa ob svojem, lani (13. junija) na slovenskem evharističnem kongresu v Celju razglašenem blaženem mučencu Alojziju Grozdetu. Raste v molitvi za njegovo prištetje med svetnike, molitvi za spravo v narodu in prošnji za vsakršne, splošne, cerkvene in osebne potrebe. V petek, 27. maja, ko bomo v Cerkvi na Slovenskem prvič praznovali god blaženega Grozdeta, pa bodo na Zaplaz prenesli še njegove posmrtne ostanke – relikvije s pokopališča v Šent­rupertu. Blaženi bo spet povezal verne s seboj in z občestvom vseh svetih.

Na ta veliki in nadvse pomemben dogodek – z vodilom Srce se ne boji – se verniki v Sloveniji, še posebej v novom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh