Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje Cerkve je življenje velike noči

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 16. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 32 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2011 / 09:29

Življenje Cerkve je življenje velike noči

Z novim mariborskim nadškofom dr. Marjanom Turnškom smo se pogovarjali o izzivih, ki jih pred Cerkev postavljajo ljudje, ki živijo v vse bolj razkristjanjenem svetu. Kakšna bi morala biti Cerkev, da bi ponudila odgovor na duhovna iskanja človeka 21. stoletja?
Z novim mariborskim nadškofom dr. Marjanom Turnškom smo se pogovarjali o izzivih, ki jih pred Cerkev postavljajo ljudje, ki živijo v vse bolj razkristjanjenem svetu. Kakšna bi morala biti Cerkev, da bi ponudila odgovor na duhovna iskanja človeka 21. stoletja? Kaj je njeno prvotno poslanstvo in ali lahko zdravi rane, ki jih povzročajo razbiti in raztrgani medsebojni odnosi?



Nadškofijo ste prevzeli v zelo razburkanih časih. Kako doživljate zdajšnje razmere?
To vprašanje so mi postavili že večkrat. Se precej ponavlja.

Ne mislim tukaj zgolj v smislu gospodarskega položaja nadškofije, temveč bolj v pastoralnem pomenu. Gotovo so določeni pokazatelji in analiza razmer pomembni za načrt pastoralnega delovanja.
Mislim, da je Cerkev vedno v viharnih časih. Že Jezusova primera Cerkve s čolnom na razburkanem morju kaže na to. Kristus je takšne razmere napovedal in niso nič novega. Če Cerkev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh