Praznični hren in potica
Praznični hren in potica
Pred veliko nočjo je vse v znamenju priprav. Čistimo tako dom in njegovo okolico kot svojo notranjost. Ob koncu postnega časa uživajmo okusne, a zdrave in za prebavo manj zahtevne jedi. Svež hren s svojimi gorčičnimi olji pospešuje prebavo in pomaga pri presnovi maščob,
zato ne sme manjkati na praznični mizi. Pripravimo ga lahko tudi drugače, ne le z jabolki. Orehova potica je bila, je in bo ostala simbol največjih praznikov na Slovenskem. A najdejo
se tudi tisti, ki orehov ne smejo uživati ali jih ne marajo. Zato smo tokrat pripravili pehtranovo potico s koruznim zdrobom. Prijeten čas je pred nami. Priprava pirhov nas ponese v otroštvo, vonj po kuhani šunki pa že slika prijetno druženje ob velikonočnem zajtrku ali kosilu.
HREN Z AVOKADOM IN INDIJSKIMI OREŠČKI
5 žlic naribanega hrena
1 večji zmehčan avokado
100 g mletih oreščkov
<...>
zato ne sme manjkati na praznični mizi. Pripravimo ga lahko tudi drugače, ne le z jabolki. Orehova potica je bila, je in bo ostala simbol največjih praznikov na Slovenskem. A najdejo
se tudi tisti, ki orehov ne smejo uživati ali jih ne marajo. Zato smo tokrat pripravili pehtranovo potico s koruznim zdrobom. Prijeten čas je pred nami. Priprava pirhov nas ponese v otroštvo, vonj po kuhani šunki pa že slika prijetno druženje ob velikonočnem zajtrku ali kosilu.
HREN Z AVOKADOM IN INDIJSKIMI OREŠČKI
5 žlic naribanega hrena
1 večji zmehčan avokado
100 g mletih oreščkov
<...>