Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznični hren in potica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2011 / 12:37

Praznični hren in potica

Pred veliko nočjo je vse v znamenju priprav. Čistimo tako dom in njegovo okolico kot svojo notranjost. Ob koncu postnega časa uživajmo okusne, a zdrave in za prebavo manj zahtevne jedi. Svež hren s svojimi gorčičnimi olji pospešuje prebavo in pomaga pri presnovi maščob,

zato ne sme manjkati na praznični mizi. Pripravimo ga lahko tudi drugače, ne le z jabolki. Orehova potica je bila, je in bo ostala simbol največjih praznikov na Slovenskem. A najdejo
se tudi tisti, ki orehov ne smejo uživati ali jih ne marajo. Zato smo tokrat pripravili pehtranovo potico s koruznim zdrobom. Prijeten čas je pred nami. Priprava pirhov nas ponese v otroštvo, vonj po kuhani šunki pa že slika prijetno druženje ob velikonočnem zajtrku ali kosilu.




HREN Z AVOKADOM IN INDIJSKIMI OREŠČKI
5 žlic naribanega hrena
1 večji zmehčan avokado
100 g mletih oreščkov
<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh