Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi blaženi nas uči upanja

Objava: 16. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2011 / 09:23

Novi blaženi nas uči upanja

Letošnje velikonočne praznike obhajamo pod vtisom razglasitve enega največjih papežev v zgodovini Cerkve in mož sodobne zgodovine Janeza Pavla II. za blaženega. O njem je zapisal naš pisatelj Rebula, da »je Gospod Bog pogledal na naš planet skoz veliko okno«, ko ga je poklical na Petrov prestol.

Letošnje velikonočne praznike obhajamo pod vtisom razglasitve enega največjih papežev v zgodovini Cerkve in mož sodobne zgodovine Janeza Pavla II. za blaženega. O njem je zapisal naš pisatelj Rebula, da »je Gospod Bog pogledal na naš planet skoz veliko okno«, ko ga je poklical na Petrov prestol. Bili smo njegovi sodobniki in doživeli, kako je s svojo celovito osebnostjo spreminjal zgodovino Cerkve in človeštva. Tudi slovensko. Brez njegove prijateljske naklonjenosti bi bila naša pot do osamosvojitve in mednarodnega priznanja zelo težka, morda celo nemogoča. Tudi šest let po smrti je njegov zgled živ, nagovarja nas na različne načine, predvsem tudi s sprejemanjem trpljenja in umiranjem ter živo vero v posmrtno življenje.

V svoji oporoki je zapisal, da »mora biti vsakdo zmeraj pripravljen na možnost smrti. In zmeraj mora biti pripravljen stopiti pred Gospoda in Sodnika – in hkrati Odrešenika in Očeta. Tudi jaz sem neprestano pripravljen na to in tisti odločilni trenutek izro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh