Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zvestoba na preizkušnji

Objava: 02. 04. 2011 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2011 / 07:07

Zvestoba na preizkušnji

Zvestoba je vrednota, vendar se je v današnjem času ljudje premalo zavedajo. Kršijo jo na vseh področjih in povsod prinese zmedo in nesrečo. Ljudje dajo vedno manj na besedo in obljubo, ki jo kdo izreče. Včasih so rekli: Mož beseda! In beseda je držala kot pribito. Kaj pa zdaj?
Zvestoba je vrednota, vendar se je v današnjem času ljudje premalo zavedajo. Kršijo jo na vseh področjih in povsod prinese zmedo in nesrečo. Ljudje dajo vedno manj na besedo in obljubo, ki jo kdo izreče. Včasih so rekli: Mož beseda! In beseda je držala kot pribito. Kaj pa zdaj? Samo močni in značajni ljudje se tega držijo.



Očitno je, da so skušnjave v današnjem času prevelike in slabiči ob njih podležejo. Zato je že pri civilnem zakonu omenjeno, da se lahko zakon razveže, če ne bo šlo. Kakor da je to neka zadeva, ki deluje sama od sebe, brez našega sodelovanja. Uvidevne osebe sicer zatrjujejo, da je bolje, da se zakon, seveda sporazumno, razveže, če so težave in nasprotja prevelika. Nihče pa se ne vpraša, zakaj je tako. Kaj je vzrok, da zakonca nista pripravljena delati skupaj, vzajemno, v pripadnosti drug drugemu. Kje tiči to...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh