Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedi iz bučnega pireja

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2011 / 13:57

Jedi iz bučnega pireja

Jesensko-zimske buče so res nekaj posebnega. Z njimi lahko čaramo v nedogled. Bučni pire lahko dodamo številnim jedem, saj jedi gosti, jim da okus in voljnost. Obenem jed ohranja nizkokalorično in nas oskrbi s hranili in vlakninami. Zakaj tokrat članek posvečamo pireju? Ker smo ga jeseni morda naredili, zdaj pa ne vemo, kam z njim, ali pa se nam po okenskih policah, hodnikih, kleteh še prašijo kake buče. Nikamor se ne mudi. Številne buče so še vedno odlične!

Bučni pire pripravimo na dva načina. Bučo olupimo, očistimo in v oblicah kuhamo kot krompir, in sicer v čim manjši količini vode, ali še bolje nad paro, tako dolgo, da se zmehča, nič več, sicer pire postane zelo moker in ga težko uporabimo kot gostilo. Drug način je priprava pireja v pečici. V tem primeru buč ni potrebno lupiti, lahko pa jih. Kosi so lahko malo večji, a bo čas peke temu primerno daljši. Srednje velike kose pečemo pol ure pri 190 °C. Kose lahko namastimo ali pečemo pokrite z aluminijasto folijo ali p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh