Jedi iz bučnega pireja
Jedi iz bučnega pireja
Jesensko-zimske buče so res nekaj posebnega. Z njimi lahko čaramo v nedogled. Bučni pire lahko dodamo številnim jedem, saj jedi gosti, jim da okus in voljnost. Obenem jed ohranja nizkokalorično in nas oskrbi s hranili in vlakninami. Zakaj tokrat članek posvečamo pireju? Ker smo ga jeseni morda naredili, zdaj pa ne vemo, kam z njim, ali pa se nam po okenskih policah, hodnikih, kleteh še prašijo kake buče. Nikamor se ne mudi. Številne buče so še vedno odlične!
Bučni pire pripravimo na dva načina. Bučo olupimo, očistimo in v oblicah kuhamo kot krompir, in sicer v čim manjši količini vode, ali še bolje nad paro, tako dolgo, da se zmehča, nič več, sicer pire postane zelo moker in ga težko uporabimo kot gostilo. Drug način je priprava pireja v pečici. V tem primeru buč ni potrebno lupiti, lahko pa jih. Kosi so lahko malo večji, a bo čas peke temu primerno daljši. Srednje velike kose pečemo pol ure pri 190 °C. Kose lahko namastimo ali pečemo pokrite z aluminijasto folijo ali p...
Bučni pire pripravimo na dva načina. Bučo olupimo, očistimo in v oblicah kuhamo kot krompir, in sicer v čim manjši količini vode, ali še bolje nad paro, tako dolgo, da se zmehča, nič več, sicer pire postane zelo moker in ga težko uporabimo kot gostilo. Drug način je priprava pireja v pečici. V tem primeru buč ni potrebno lupiti, lahko pa jih. Kosi so lahko malo večji, a bo čas peke temu primerno daljši. Srednje velike kose pečemo pol ure pri 190 °C. Kose lahko namastimo ali pečemo pokrite z aluminijasto folijo ali p...