Sladke sledi pustnih krofov
Sladke sledi pustnih krofov
PUSTNI KROFI
Za 24 krofov
- 1kg univerzalne moke (ali pol ostre in pol gladke)
- 100 g sladkorja
- 60 g kvasa
- 75 g masla ali olja
- 6 rumenjakov
- lupinica 1 ekološko pridelane limone
- 4,5 dl mleka
- 3 žlice ruma ali žganja
- sol
- 7,5 dl maščobe za cvrenje
- 200 g marelične marmelade
PRIPRAVA TESTA
Pomembno je, da je moka nekaj časa na sobni temperaturi. Če je hladna, jo stresemo na pladenj in za pol ure postavimo na radiator ali v rahlo ogreto pečico. Pomembno je, da je prostor ogret in da med pripravo krofov ne zračimo ali kako drugače ustvarjamo prepiha.Mleko zlijemo v kozico, dodamo maslo, limonino lupinico in sladkor ter segrejemo na 40 °C.
Dodamo žlico moke, premešamo in nadrobimo kvas. A pazimo, da tekočina ni preveč topla, saj bi višja temperatura uničila kvasovke. Pustimo stati 5 minut oziroma toliko,...